Koncert Matije Dedića i Vasila Hadžimanova na KotorArtu
Foto: Kotorart

Nastupaju i Gabi Novak i Bisera Veletanlić

Koncert Matije Dedića i Vasila Hadžimanova na KotorArtu

U okviru Don Brankovih dana muzike, muzičkog segmenta Međunarodnog festivala KotorArt, ove sezone nastupiće džez pijanisti i kompozitori Matija Dedić i Vasil Hadžimanov, na koncertu 13. avgusta, na Ljetnjoj pozornici. Ekskluzivno, na bini će im se pridružiti gošće Gabi Novak i Bisera Veletanlić, čime je ovo njihov prvi nastup u ovom sastavu.

''Organizacioni tim Festivala je neizmjerno zadovoljan zbog mogućnosti da priredi ovakav koncert. Dedić i Hadžimanov kao džezeri i kompozitori, i dvije velike regionalne vokalne zvijezde poput Gabi i Bisere, i to na pozornici u isto vrijeme, po prvi put, je zaista jedinstven događa koji se ne smije propustiti!'', saopštila je Sara Lakičević, PR KotorArta.

Matija Dedić, jazz pijanista, kompozitor i improvizator, potiče iz muzičke porodice, te je od malena bio izložen uticajima raznih muzičkih žanrova. Matija Dedić Trio osniva krajem devedesetih i sa njim snima svoj prvi autorski album “Octopussy”, koji je proglašen jednim od najboljih debitantskih albuma zadnjih 10 godina. Sarađivao je s poznatim jazz muzičarima, a svira i s najpoznatijim hrvatskim muzičarima drugih žanrova poput Massima, Gibbonija, Olivera Dragojevića i drugih. 

vasil2photoIvanautura

Foto: Vasil Hadžimanov

Vasil Hadžimanov, pijanista i kompozitor, takođe potiče iz muzičke porodice. Osnovao je Vasil Hadžimanov bend (VHB), gdje do izražaja dolazi njegova autentična ideja kombinovanja balkanskih tradicionalnih, folk ritmova i zapadnih, modernih muzičkih stilova, koja ujedno predstavlja i nov pristup džez muzici. 

Matija i Gabi nedavno su u regionu održali koncert kao jedinstveni omaž suprugu i ocu, Arsenu Dediću, na kojem su, pored drugih muzičara, gostovali Vasil Hadžimanov i Bisera Veletanlić.

Međunarodni festival KotorArt, festival je od nacionalnog značaja za kulturu Crne Gore, koji se odvija svakog ljeta pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, Opštine Kotor i UNESCO-a.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.