Radite OVE 2 vježbe 3 puta nedjeljno imaćete 5 kg manje
Ilustracija

Radite OVE 2 vježbe 3 puta nedjeljno imaćete 5 kg manje

Profesionalni trener Hajdi Pauel, specijalizovana za programe ekstremne transformacije tijela za 21 dan, kreirala je program vježbanja koji ludački topi kilograme, a sprovodi se samo tri puta nedjeljno.

"Za čas posla skinućete 5 kilograma, a ako nastavite, na ovaj način možete da održavate savršenu figuru godinama", rekla je Hajdi.

Veoma je važno da pravite pauze između dana kada vježbate, odnosno da ne vježbate dan za danom, jer mišići moraju da se odmore bar 48 sati.

Prvi dan, donji dio tijela

Čučanj sa tegovima

Stanite u raskoračni stav, tako da vam stopala budu u ravni sa ramenima, a ruke sa po jednim tegom u svakoj podignute i savijene u laktovima, tako da vam lakat zauzima ugao od 45 stepeni, a teg dolazi u visinu lica. Radite 15 čučnjeva, ne pomjerajući ruke sa tegovima.

Mrtvo dizanje sa ispravljenim nogama

Zauzmite isti raskoračni stav, ali za ovu vježbu blago savijte koljena i opet uzmite po jedan teg u svaku ruku, ali ruke sa tegovima držite prirodno opuštene, ali naprijed, tako da vam tegovi budu ispred gornjeg dijela butina. Savijajte se napred tako da gornji dio tijela bude gotovo paralelan sa podom (donji dio tijela i kukovi su fiksirani), a istovremeno ruke sa tegovima spuštajte dolje, a zatim se podižite. Uradite 15 ponavljanja.

Drugi dan, gornji dio tijela

Dizanje iznad glave

Stanite u raskoračni stav, i uzmite teg u jednu ruku. Nadlaktica neka bude uz tijelo, a lakat savijen, tako da vam teg stoji otprilike kod brade. Podižite teg iznad glave ispravljajući ruku ka gore. Uradite 15 ponavljanja sa jednom, i 15 sa drugom rukom.

Savijeno tijelo

Stanite u raskoračni stav, uzmite po teg u svaku ruku. Koljena neka budu blago savijena, a tijelo pognuto naprijed pod uglom od 45 stepeni, tako da tegove držite na butinama. Leđa neka budu ispravljena, a zatim vucite ruke ka sebi, tako da vam se lopatice na leđima spoje. Ponovite 15 puta.

Treći dan, cijelo tijelo

Iskorak-skok

Iz stajaćeg položaja iskoračite desnom nogom, tako da vam koljeno bude pod uglom od 90 stepeni, a druga noga se potkoljenicom oslanja na pod. Brzo skočite i zamijenite noge - uradite to isto, samo iskoračite lijevom. Ponovite 15 puta.

Čučanj sa tegovima

Stanite u raskoračni stav, sa tegovima u rukama kao u prvoj vježbi prvog dana. Uradite čučanj, a dok ustajete dignite ruke sa tegovima iznad glave. Uradite 15 ponavljanja.

Sve vježbe u sva tri dana rade se u tri serije.

Ženskica.com

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.