Na demonstracijama u Berlinu ranjena 32 policajca, a privedene 72 osobe
Foto: AA

Na demonstracijama u Berlinu ranjena 32 policajca, a privedene 72 osobe

Prilikom demonstracija održanih, u ponedjeljak, na Međunarodni praznik rada u glavnom gradu Njemačke, Berlinu povrijeđena su 32 policajca, a 72 osobe su privedene.

Ministar unutrašnjih poslova savezne pokrajine Berlin, Andreas Gajsel, koji je zajedno sa šefom policije Klausom Kantom održao konfrenciju za novinare, podsjetio je na dešavanja do kojih je došlo tokom šetnje organizirane na poziv ljevičarskih grupa.

Gajsel je rekao kako će protiv 72 privedene osobe biti pokrenut istržni postupak zbog kršenja Zakona o okupljanju.

Kant je zadovoljan mjerama koje je policija poduzela tokom demonstracija i obilježavanja 1. maja.

”Prošlo je vrijeme kada je policija bila viđena kao neprijatelj”, poručio je Kant.

U Berlinu je u ponedjeljak naveče došlo do sukoba policije i demonstranata. Demonstranti su na pripadnike snaga sigurnosti bacali flaše i druge predmete. Policija je uzvratila suzavcem.

 Za sigurnost na demonstracijama na kojima je učestvovalo oko 8.000 ljudi, bilo je angažovano 5.400 pripadnika snaga bezbjednosti.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.