Uhapšene tri djevojke zbog pripremanja terorističkog djela
London

London

Uhapšene tri djevojke zbog pripremanja terorističkog djela

Tri djevojke uhapšene su u istočnom Londonu u skladu sa britanskim zakonom o suzbijanju terorizma, saopštila je britanska policija.

One su uhapšene u vezi sa istragom o planiranom napadu koji je osujećen prošle nedjelje.

Metropolitenska policija saopštila je da je uhapsila dvije 18-godišnjakinje i jednu 19-godišnjakinju pod sumnjom da su poručile i pripremale teroristička djela i i podsticale na njihovo izvršenje, prenosi Rojters. 

"Hapšenja su izvršena u okviru tekuće obaveštajne operacije u vezi sa adresom na Harlesden roudu", navodi se u saopštenju. 

Riječ je o lokaciji na kojoj je jedna žena u petak upucana tokom oružane racije u kojoj je policija, kako je saopštila, osujetila ekstremistički plan.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.