Džošua novi svjetski šampion  u superteškoj kategoriji  (VIDEO)
Foto: Sky Sports

Spektakl decenije

Džošua novi svjetski šampion u superteškoj kategoriji (VIDEO)

Blizu 100.000 osoba prisustvovalo je bokserskom spektaklu decenije na Vembliju u teškoj kategoriji između Vladimira Klička i Entonija Džošue.

Obojica su meč otvorili sa velikom dozom opreza i respekta prema protivniku. U trećoj i četvrtoj rundi je već bilo razmjena udaraca sa obje strane, ali vrhunac borbe se desio u naredne dvije.

Prvo je Džošua poslao Klička na pod u petoj rundi sjajnom serijom udaraca u glavu, ali se Ukrajinac pridigao i spasio do kraja runde. Džošua je jako otvorio i narednu rundu, ali ga je Kličko uhvatio nespremnog i nokautirao sredinom šeste runde.

Džošua se teškom mukom pridigao i teturao je do kraja runde po ringu, ali je ipak preživio.

Nije dugo trebalo 14-godina mlađem Britancu da u potpunosti povrati snagu i u naredne tri runde parira protivniku, čak povremeno i preuzme inicijativu plasirajući direkte i krošee u tijelo i lice Klička.

U pretposljednjoj rundi Džošua je serijom nokauta meč dobio u svoju korist. Prvo je na početku runde nokautirao Klitčka i nakon dužeg odbrojavanja, sudija je ipak pustio Ukrajinca da nastavi.

Nakon toga slijede još dva i sudija je bio primoran da prekine meč.

Džošua tako ostaje neporaženi prvak IBF-a u teškoj kategoriji sa skorom od 19-0. Osvojio je i IBO i WBA titule.

Nije zvanično, ali je Kličko vjerovatno ovim porazom završio karijeru.

U nastavku pogledajte detalje koji na najbolji način pokazuju dominaciju Džošue. 

N1
 
 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.