FS Kosova poručio Crvenoj zvezdi: Treba vam dozvola da igrate u Gračanici

"Neće dozvoliti da se na Kosovu ponašaju kao kod kuće"

FS Kosova poručio Crvenoj zvezdi: Treba vam dozvola da igrate u Gračanici

Prema navodima srbijanskih medija koji se pozivaju na kosovske, Fudbalski savez Kosova poručio je Fudbalskom klubu Crvena zvezda da mora dobiti dozvolu i pismeno odobrenje da bi odigrala utakmicu u Gračanici.

Crvena zvezda je prethodne dvije godine igrala na Kosovu utakmicu protiv FK Gračanica na stadionu Sportskog centra “Dragan Džajić“. Ove godine “crveno-bijeli“ su taj susret planirali odigrati 23. maja, a sav prihod bi išao za porodilišta na Kosovu.

“FS Kosova pomno prati razvoj situacije. Da bi neko igrao fudbalsku utakmicu na teritoriji Kosova potrebno je da dobije dozvolu i pismeno odobrenje. Ukoliko nam se niko ne obrati, obavijestićemo FIFA-u i UEFA-u kako bi spriječili odigravanje utakmice u Gračanici, jer to nije u skladu sa našim propisima. Prije ulaska Kosova u evropsku i svjetsku fudbalsku federaciju, srbijanski klubovi su se na Kosovu ponašali kao kod kuće, a to više nećemo dozvoliti“, saopštili su iz FS Kosova, a prenijeli kosovski mediji.

Aktuelni šampion Srbije je prilikom prethodna dva gostovanja u Gračanici privukla veliki broj navijača.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.