Alitaliji nema spasa, izvjestan bankrot kompanije
Ilustracija

Gubila dva miliona dolara dnevno

Alitaliji nema spasa, izvjestan bankrot kompanije

Nakon što su zaposleni u italijanskoj aviokompaniji Alitalija odbili predloge za spas kompanije koji su uključivali smanjenje plata i otpuštanja očekuje se da kompanija pokrene proceduru za bankrot.

Upravni odbor kompanije je danas saopštio da je zbog "nemogućnosti rekapitalizacije" odlučeno da se "započne procedura predviđena zakonom"  -  bankrot, prenijela je Beta.

U saopštenju se navodi da će se upravni odbor ponovo sastati u četvrtak da bi razgovarao o tom potezu.

Taj postupak bi značio ukidanje neprofitabilnih, najvjerovatnije domaćih, letova i prodaju drugih aviokompanija.

Rezultati referenduma među zaposlenima u Alitaliji koji su juče objavljeni pokazali su da je oko dvije trećine zaposlenih odbilo plan vlade za spas kompanije koja je gubila dva miliona dolara dnevno.

Kompanija za sada obavlja sve letove po redovnom planu.

Do sada su svi planovi za oživljavanje Alitalije bili neuspješni.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.