Dvanaestogodišnjak vozio 1.300 km dok ga policija nije zaustavila
Ilustracija

Australija

Dvanaestogodišnjak vozio 1.300 km dok ga policija nije zaustavila

Dvanaestogodišnji dječak sam se provozao u automobilu 1.300 kilometara nepreglednim prostorima unutrašnjosti Australije, u nastojanju da sa istočne obale stigne do grada Perta na zapadnoj obali, objavila je u nedelju australijska policija.

Policija u Brouken Hilu, rudarskom gradiću u zabačenom predjelu Novog Južnog Velsa, objavila je da je zaustavila dječaka na autoputu nakon što je primijetila da se branik njegovog automobila vuče po putu. 

Dječak im je rekao da se uputio iz grada Kendala na australijskoj istočnoj obali, udaljenog 1.300 kilometara i da je htio da vzi do Perta, koji je još 2.800 kilometara udaljen od gradića u kom ga je presrela policija. 

Dječak je uhapšen i odveden u policijsku stanicu. Drugi detalji, pre svega motiv putovanja, za sada nisu poznati.

Hina/B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.