Filipinski predsjednik: Samo mi dajte sirće i so i ješću teroristima džigericu

Šokantna retorika

Filipinski predsjednik: Samo mi dajte sirće i so i ješću teroristima džigericu

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte rekao je danas da može da bude 50 puta brutalniji od islamskih ekstremista i da bi ih pojeo kada bi ih vojnici zarobili žive.

Duterte konstantno prijeti smrću osumnjičenima za djela s drogom, a danas je pojačao šokantnu retoriku kada je rekao šta bi uradio teroristima koji odsijecaju glave i izvode druge gnusne napade.

Posle osujećenog napada u turističkoj oblasti Bohol, predsjednik je vojnicima naredio da pobiju muslimanske ekstremiste koje je nazvao "životinjama".

Duterte je rekao da on "može da bude 50 puta gori od ekstremista" i dodao: "Samo mi dajte sirće i so, i ješću im džigericu".

Od juna prošle godine, kada je preuzeo dužnost predsjednika, u Duterteovoj oštroj akciji za suzbijanje droge ubijeno je više od 7.000 uglavnom siromašnih korisnika narkotika i sitnih dilera.

Ta ubistva, koja su nastavak kampanje koju je Duterte vodio kao gradonačelnik Davaoa, izazvala su osudu širom svijeta i kritiku zvaničnika UN za ljudska prava.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.