Foto:skupstina.me

Predsjednica holandskog Senata uvjerena

"Crna Gora će vrlo brzo postati članica NATO-a"

Predsjednica holandskog Senata Ankie Broekers-Knol kazala je da će Crna Gora vrlo brzo postati članica NATO-a što je veoma važan korak.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović sastao se sa predsjednicom Senata Kraljevine Holandije u okviru Konferencije predsjednika parlamenata zemalja EU, koja se održava u Bratislavi. Sagovornici su ocijeili bilateralne odnose dviju zemalja  odličnim, akcentujući kontinuiranu podršku Holandije ostvarivanju strateških vanjskopolitičkih ciljeva Crne Gore – učlanjenju u NATO i Evropsku uniju, saopšteno je iz Brajovićevog kabineta.

Brajović je zahvalio na posvećenosti Holandije u procesu ratifikacije Protokola o članstvu u NATO, koji je u Senatu aklamacijom usvojen 21. marta i izrazio zadovoljstvo širokom podrškom i za formalni završetak ustavne procedure u Holandiji. 

"Sagovornici su istakli da je članstvo Crne Gore u NATO važno i zbog dugoročne regionalne stabilnosti i usmjeravanja čitavog regiona Zapadnog Balkana ka društvima i zajednicama zapadnih vrijednosti. Razgovarano je, takođe, o najboljim iskustvima Holandije i njihovoj primjeni u Crnoj Gori u oblasti jačanja vladavine prava, podršci manjinskim grupama i osjetljivim kategorijama stanovništva, kao i mogućnostima jačanja ekonomske saradnje", navodi se u saopštenju.

Predsjednica holandskog Senata rekla je da će Crna Gora vrlo brzo postati članica NATO-a što je veoma važan korak.

Ona je potvrdila stav holandskog ministra vanjskih poslova koji je i nakon nedavne posjete Crnoj Gori iznio veoma pozitivna zapažanja o napretku Crne Gore ka Evropskoj uniji.

 - Proces ratifikacije u Holandiji završen je 21. marta.  Sjedinjene Američke Države su bile jedna od posljednih zemalja koja je rekla “da”. Ostalo je još i da Španija potvrdi članstvo Crne Gore u NATO i nadam se da će to biti u najskorije vrijeme završeno, tako da će Crna Gora postati članica vrlo brzo, što je veoma važan korak.  Gospodin Brajović je spomenuo koliko je Crnoj Gori važno članstvo u Evropskoj uniji, a naš ministar vanjskih poslova je rekao da Crna Gora dobro napreduje na tom putu. Riječ je o procesu koji traje određeni period, postoji mnogo koraka koji se moraju preduzeti na tom putu. Crna Gora obavlja veoma dobar posao- kazala je predsjednica Senata Ankie Broekers-Knol.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.