Evo šta DPS nudi građanima Herceg Novog

Dio izbornog programa

Evo šta DPS nudi građanima Herceg Novog

U Izbornom programu DPS-a koji sadrži 16 tačaka, pored posvećenosti mladima i zapošljavanju, posebna pažnja posvećena je ekonomskom razvoju i preduzetništvu.Osnovni cilj u oblasti ekonomije je dinamiziranje ekonomskog razvoja Herceg Novog, navode iz opštinskog odbora te partije.

"Podržaćemo formiranje biznis-industrijske zone. Smanjićemo naknade za pristup putevima, komunalne takse i naknade svima koji zaposle više od 5 novih radnika tokom cijele godine, a svima koji zaposle više od 10 radnika smanjićemo porez na nepokretnosti. Unaprijedićemo poslovni ambijent i učiniti ga atraktivnim za domaće i strane investitore. U saradnji sa Vladom Crne Gore, sarađivaćemo sa svim investitorima koji su započeli svoje projekte na prostoru Opštine, kako bi se što prije stvorili uslovi za početak poslovanja i zapošljavanje. Izradićemo viziju razvoja grada za period do 2030. godine. Doprinijećemo diverzifikaciji privrednih djelatnosti. Pored turizma, stvorićemo bolje uslove za razvoj poljoprivrede, usluga i prozivodnje", navode iz novskog DPSa.

Kako se dodaje,u razvoju preduzetništva cilj je kontinuirano razvijati preduzetničku duh i gajiti preduzetničku kulturu, posebno kod mladih.

"Unapređenjem poslovnog ambijenta stvorićemo uslove za razvoj preduzetništva i preduzetničke kulture. Kreiraćemo sistem podsticaja mladim preduzetnicima, kako bi doprinijeli rješavanju problema nezaposlenosti. Smanjićemo stope poreza na nepokretnosti za preduzetnike u oblasti industrije, poljoprivrede, prerade poljoprivrednih proizvoda i pakovanja. U saradnji sa Vladom Crne Gore, obezbijedićemo subvencije u iznosu od po 10.000 eura za novootvorena radna mjesta za projekte kod kojih je minimalna vrijednost ulaganja 250.000 eura i kojima se otvara najmanje 10 novih radnih mjesta. Obezbijedićemo subvencije u iznosu do 5.000 eura za uvođenje međunarodnih standarda (ISO, HACCP, GMP, itd). Obezbijedićemo subvencije za nabavku opreme za modernizaciju proizvodnje u visini do 20% vrijednosti nabavljene opreme. Oragnizovaćemo pružanje savjetodavne podrške preduzetnicima", saopštavaju iz OO DPSa Herceg Novi ističući da je njihov izborni program njihov javni ugovor sa građanima te da se pobjedom na izborima te partije stvaraju uslovi za realizaciju Izbornog programa.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.