Nadal osvojio 10. titulu u Monte Karlu
Foto:Getty images

Nadal osvojio 10. titulu u Monte Karlu

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je danas rekordnu 10. titulu u finalu Mastersa u Monte Karlu, i jubilarnu 70. u karijeri, pobijedivši sunarodnika Alberta Ramosa 2:0 u setovima (6:1 6:3).

Španac, koji će se nakon ove pobjede sa sedmog popeti na peto mjesto ATP liste pobijedio je za sat i 15 minuta, četiri puta je oduzeo servis protivniku, koji nije uspio da napravi nijedan brejk, javlja Anadolija.

Ovo je prva Nadalova titula ove sezone, nakon što je prethodno poražen u tri finala, od čega dvaput od Rodžera Federera.

Ujedno, ovo je njegova 29. titula na turnirima iz masters serije i rekordna 50. na šljaci.

"Kada sam došao ovdje prvi put (2003. godine), došao sam do trećeg kola. Deset titula je nešto o čemu nisam ni sanjao. Vidimo se naredne godine", poručio je Španac.

Jedino izgubljeno finale 30-godišnjeg tenisera u Monte Karlu bilo je protiv Novaka Đokovića, 2013. godine.

Španac je ove godine favorit za osvajanje svog 10. naslova Frenč Opena, koji je njegov posljednji od ukupno 14 osvojenih Gren slem turnira.

Prvi Gren slem naslov Nadal je osvojio 2005. upravo na Roland Garosu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.