Pokušaj terorističkog napada:Prvo ročište do kraja naredne sedmice
Ivica Stanković

Pokušaj terorističkog napada:Prvo ročište do kraja naredne sedmice

Prvo ročište u slučaju pokušaja terorističkog napada u izbornoj noći 16.oktobra biće održano do kraja naredne sedmice, kazao je vrhovni državni tužilac Ivica Stanković za televiziju Vijesti.

"Na ročištu koje bi, u skladu sa zakonom, trebalo da bude zakazano do kraja naredne sedmice tužilac će iznijeti dokaze na kojima se optužnica zasniva. Okrivljeni i njihovi branioci tom prilikom mogu da ukažu na eventualne propuste u istrazi, nezakonite dokaze. Mogu da ukažu i na dokaze koji idu u korist okrivljenih", rekao je Stanković za TV Vijesti.

Vrhovni državni tužilac odbio je da se izjasni o dokazima koje posljednjih sedmica iznose lideri Demokratskog Fronta koji tvrde da je slučaj "državni udar" montiran.

Stanković je rekao da nema zakonsku mogućnost da razriješi glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, što je takođe tražio Front.

"Do sada nije bilo razloga za predlaganje postupka u kojem bi se utvrđivala disciplinska odgovornost glavnog specijalnog tužioca", istakao je on.

Rtcg

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.