U najmanjoj državi na svijetu možete postati grof za samo 250 dolara
Foto: Sealand

Kneževina Silend

U najmanjoj državi na svijetu možete postati grof za samo 250 dolara

Kneževina Silend na zvaničnom sajtu ima ubjedljivo najbolje ponude na internetu!

Možda ste čuli za Silend - najmanju nezavisnu državu na svijetu i definitivno najneobičniju.

Oko 9km od obala Safoka u Velikoj Britaniji, u međunarodnim vodama, nalazi se neobična konstrukcija. Dvije betonske kule povezane čeličnom platformom, prvobitno sagrađene radi odbrane u II svjetskom ratu, 1967. su se proglasile za Kneževinu Siland (Zemljomorje), koja ima sopstvenog vladara, kneza Majkla (63), svoju valutu, pa čak i svoje poštanske marke, piše Noizz.rs.

Neobičnu državu na oko 500 kvadratnih metara niko zvanično ne priznaje, ali njeni stanovnici insistiraju na svojoj nezavisnosti.

Silanđani, kojih ima nekoliko desetina, ulove dovoljno ribe i jastoga za svoje potrebe i sami prečišćavaju vodu za piće, dok ostalu hranu i drugu robu moraju da uvoze iz Britanije, od koje su se prije skoro 50 godina osamostalili.

RGUktkqTURBXy84NTM2MDRiNGZkZmU5NGU1YjNhMGU5NjZmOWVhMzkzMS5qcGVnkZUCzQJsAMLD

Sertifikat, foto: sealandgov.org

Mikro-država ima sopstvenu valutu, silendski dolar, i svoj fudbalski tim, Silend ol stars. Glavni izvoz prihoda je prodaja suvenira i plemićkih titula preko interneta: za oko 300 eura možete postati grof od Silenda, titula lorda košta skromnih 35 eura, a za 25 eura možete kupiti kvadratnu stopu silendskog tla, šolju sa grbom, ili fudbalski dres.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.