Crna limunada čisti tijelo od toksina i pospješuje mršavljenje (RECEPT)
Ilustracija

Crna limunada čisti tijelo od toksina i pospješuje mršavljenje (RECEPT)

Osim što je ova limunada crna i samim time posebnija od bilo kojeg drugog domaćeg napitka, njeni korisnici tvrde kako čini čuda za naše tijelo, jer ga čisti od toksina i pomaže u smanjenju masnoća, posebno oko stomaka, kojima smo svi skloni.

Ako vas odbija crna boja, imajte na umu da je ukus identičan onome kada pijete običnu limunadu, a ovo se piće pravi od samo 3 sastojka.

Međutim, glavni sastojak jeste onaj koji zapravo nazivaju čudotvornim, a radi se o aktivnom uglju, koji nema ukus, ali izrazito je zdrav, jer pomaže da se naše tijelo oslobodi štetnih sastojaka i da se umanji nadutost.

Takođe, stručnjaci ističu kako ima sposobnost smanjivanja nivoa holesterola i podmlađivanja naše kože, prenosi Sputnik.

POTREBNO JE:

-4 čaše filtrirane ili flaširane vode

-1/4 šoljice svježeg soka od limuna

-1/4 kašičice aktivnog uglja (jedna tableta)

Pomiješajte sve sastojke i po želji dodajte još limuna. Napitak poslužite hladan.

Večernje novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.