Fejsbuk ukida lažne naloge u Francuskoj
Ilustracija

Fejsbuk ukida lažne naloge u Francuskoj

Kompanija „Fejsbuk“ suspendovala je 30.000 naloga u Francuskoj, u okviru borbe protiv širenja lažnih vijesti i govora mržnje na društvenim mrežama u toj zemlji.

Kako javlja MN njuzleter, kompanija „Fejsbuk“ je reagovala samo desetak dana prije prvog kruga izbora za predsjednika Francuske.

To je do sada jedan od najmasovnijih pokušaja da se broj naloga na kojima su prisutne lažne vijesti i govor mržnje svede na minimum.

Lazninalozif2

„Fejsbuk“ je pod stalnim pritiskom evropskih vlada i nadležnih ministarstava, naročito u Francuskoj i Njemačkoj, radi što efikasnije borbe protiv ovakvih pojava.

Kompanija je nedavno zakupila cijelu stranicu u najprodavanijim njemačkim novinama i taj prostor posvetila obavještavanju korisnika kako da se bore protiv lažnih vijesti.

Fonet

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.