''Najokrutniji čovjek'' ponovo u Zetskom domu 22. aprila
Foto: Kraljevsko pozorište Zetski Dom

Sa početkom u 20 časova

''Najokrutniji čovjek'' ponovo u Zetskom domu 22. aprila

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom u subotu, 22. aprila sa početkom u 20h biće reprizno izvođenje predstave ''Najokrutniji čovjek''.

Kako se navodi u saopštenju Zetskog Doma, ''Najokrutniji čovjekautora''  Đan Marije Ćerva imao je svjetsku premijeru na sceni Piccolo Teatro u Milanu u septembru 2016. godine, a potom je izvedena u Teatro Eliseo u Rimu i na sceni Burgtheater u Beču u sezoni 2006/2007.

Predstava je pretvorena i u grafički roman koji su pripremili Đan Marija Ćervo i Enriko D’Elia 2011. godine.

DM48283

Foto: Duško Miljanić

„Onog trena kada sam pročitala dramski tekst, pomislila sam da je u pitanju bajka o razvoju i moći. Šta moramo izgubiti kako bismo u životu postali jači? Ili koga moramo izgubiti Uglavnom, razvoj podrazumijeva da se riješimo onih stvari koje nas najviše plaše, i unaprijed izgrađenih pogleda na svijet, na druge, i na same sebe. Oskar Vajld je rekao da se sve na svijetu vrti oko seksu, osim seksa. Seks je moć. Za mene, „Najokrutniji čovjek“ se odnosi na ovu Vajldovu frazu.“ kazala je Monika Napo.

Za režiju, scenografiju i kostimografiju zadužena je Monika Napo, tekst potpisuje Gian Maria Cervo. Za dizajn svijetla pored Monike Napo i zadužen je i Mirko Radonjić, dok je izbor muzike pripao Rajku Raduloviću.

Uloge tumače: Pavle Popović, Petar Novaković, Aleksandar Gavranić, Zoran Vujović, Ana Vujošević.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.