Trofej EuroBasketa stigao u Podgoricu
Foto:AA, Suad Šehović

Tanjević i Šehović obećali dobar plasman na EP

Trofej EuroBasketa stigao u Podgoricu

U Podgorici je danas stigao trofej EuroBasketa, u okviru promocije Evropskog prvenstva u košarci, koje će u septembru ove godine biti održano u Turskoj, Izraelu, Rumuniji i Finskoj. Jedan od učesnika biće i selekcija Crne Gore, čiji igrači i stručni štab su obećali borbu za što bolji plasman.

Trofej se u sklopu turneje u organizaciji evropskog ogranka Svjetske košarkaške federacije (FIBA) prezentuje u svim državama koje će u septembru učestovovati na smotri najboljih evropskih selekcija, a Crna Gora je treća na spisku zemalja u kojoj su navijači i cjelokupna košarkaška javnost imali priliku da vide trofej. 

Na mostu Milenijum u Podgorici danas su se okupili neki od crnogorskih reprezentativaca, selektor BogdanTanjević, kao i igrači iz najmlađih selekcija. 

2017042122321665721253580Web

Foto:AA

Selektor crnogorske reprezentacije Bogdan Tanjević kazao je da mnogi igrači sanjaju da dođu u državni i tim i da se bore za jedan ovakav trofej. 

„Zahvaljujući godinama koliko se bavim ovim poslom, prvo kao igrač, a onda i kao trener, imao sam priliku da sa juniorskom reprezentacijom Jugoslavije, a onda i sa reprezentacijom Italije 1999. godine osvojim ovakav trofej. Danas smo svi ovaj trofej dočekali sa velikom radošću, tako ćemo ga i ispratiti dalje u Ukrajinu. Ukupno 24 zemlje Evrope kreće u borbu za ovaj trofej i mislim da će se sve voditi u jednoj fer borbi, a nadamo se da će naš tim stići što dalje na takmičenju i da će gajiti taj san da može da osvoji ovaj trofej“, rekao je Tanjević. 

Reprezentativac Suad Šehović, kazao je da je jako srećan što je ovaj trofej danas u Podgorici i Crnoj Gori. 

2017042122321665721253584Web

Foto:AA

„Mi kao košarkaši jedva čekamo da počnu pripreme, da se što bolje pripremimo za predstojeće EP. Ostali smo dužni, kako navijačima tako i košarkaškoj javnosti, jer smo propustili prošlo EP, a želje i motiva neće faliti“, kazao je Šehović. 

2017042122321665721253585Web

Foto:AA

Reprezentacija Crne Gore igraće u grupi „C“ na Evropskom prvenstvu u Rumuniji.

Ostali rivali izabranicima Bogdana Tanjevića biće aktuelni šampion Španija, Mađarska, Češka, Rumunija i Hrvatska. Četiri prvoplasirane selekcije izboriće plasman u osminu finala. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.