Miloš Karadaglić ambasador KotorArt Don Brankovih dana muzike
Miloš Karadaglić

Miloš Karadaglić ambasador KotorArt Don Brankovih dana muzike

“KotorArt je mjesto okupljanja, stvaranja, prijateljstva. Iz godine u godinu donosi nam nešto novo, širi vidike i izrasta u jedan ozbiljan međunarodni festival“, ocijenio je svjetski poznati gitarista Miloš Karadaglić, prihvatajući ideju da ovogodišnje izdanje međunarodne umjetničke manifestacije podrži kao brend ambasador.

Kao ambasador KotorArt Don Brankovih dana muzike, Karadaglić će biti angažovan i u promociji i održavanju imidža ovog segmenta festivala u crnogorskoj javnosti, ali i Kotora kao svojevrsnog umjetničkog centra Crne Gore.

„Rijetka su mjesta gdje postoji tolika energija i emocija. Za mene on je poseban, nekako magičan. Čast mi je i zvanično postati dio njega“, smatra Karadaglić.

Ovogodišnje izdanje Međunarodnog festivala KotorArt, kao brend ambasadori, promovisaće izvanredni umjetnici i internacionalno poznata imena, među kojima je i Roman Simović, vrhunski violinista i koncert-majstor Londonskog simfonijskog orkestra.

„Za petnaest godina, KotorArt postao je velika i značajna ideja, dio kotorskog i crnogorskog kulturnog identiteta, a upisan je na različite načine i kroz različita iskustva i u biografiju svakog nas ponaosob. A identitet uopšte, nije okamenjeno stanje, nego proces koji istorijski nastaje i mijenja se. U tome će ove godine, značajnu podršku dati naši prijatelji kao ambasadori KotorArta“, ocijenio je Ratimir Martinović, umjetnički direktor Don Brankovih dana muzike.

SakoncertaMiloInvitesuLuticaBay

Karadaglić i Simović će promovisati i KotorArt kao esencijalan element kulturnog života Kotora i Crne Gore, te učestvovati u aktivnostima Festivala koje će na pravi način predstaviti imidž ove umjetničke manifestacije.

Proslavljeni gitarista ima poseban program „Miloš Invites“ u okviru festivala, tokom kojeg, kao domaćin, predstavlja najtalentovanije kolege i svjetski poznate muzičare, poput njegovih prošlogodišnjih gostiju – mlade akordeonistkinje iz Letonije, Ksenije Sidorove i austrijskog klarinetiste Andreasa Otenzamera.

Međunarodni festival KotorArt, festival je od nacionalnog značaja za kulturu Crne Gore, koji se odvija svakog ljeta pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, Opštine Kotor i UNESCO-a. Među osnovnim vrijednostima ove složene multiumjetničke manifestacije jeste i jačanje duha pripadnosti i težnja da Festival doprinese kreiranju poželjnog identiteta grada.

KotorArt je najveći i najznačajniji umjetnički festival u Crnoj Gori i jedan od najznačajnijih u regionu. Sa preko 1.000 gostujućih umjetnika, preko 250 održanih programa, pred 40.000 posjetilaca u 2016. godini, spada u najveće umjetničke manifestacije u okruženju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.