Merkel: Očekujem da Erdogan započne
Angela Merkel

Merkel: Očekujem da Erdogan započne "učtiv dijalog" sa partijama

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana da započne "učtiv dijalog" sa svim političkim partijama poslije pobjede na referendumu o izmjenama Ustava Turske.

"Njemačka vlada očekuje da turska vlada nakon teške kampanje započne učtiv dijalog sa svim političkim snagama i društvom", rekla je kancelarka u zajedničkoj izjavi sa ministrom spoljnih poslova Zigmarom Gabrijelom.

Njemačka kancelarka i šef njemačke diplomatije naveli su da Erdogan ima "veliku odgovornost" za naredne korake Turske.

U Turskoj je u nedjelju održan referendum o uvođenju predsjedničkog sistema vlasti, na kojem je 51,41 odsto građana glasalo je za promjene Ustava.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.