DJ Antoan Kamaran na City Groove festivalu

2.jun

DJ Antoan Kamaran na City Groove festivalu

Legenda savremenog francuskog elektro-zvuka, producent i miks-majstor Antoan Klamaran, nastupiće na ovogodišnjem City Groove festivalu. Pošto je stekao međunarodno priznanje tokom godina i uspio da zapali podijume širom svijeta, to će po prvi put uraditi i u Podgorici na Stadionu malih sportova 2. juna, saopštili su organizatori ovog festivala.

"Poznato ime house muzike, Klamaran je širokom auditorijumu poznat po singlovima “Gold” i “Believe”, ali i nebrojenim remiksima svjetskih hitova. Kroz svoje remikse reflektuje muzičke uticaje: Disco, Funk i Hard House. Na francuskoj sceni probio se početkom devedesetih, kada su ga primijetili voditelji popularnog pariskog radija Maximum FM", navodi se u saopštenju.

Najviše uspjeha imao je sa alumom "Release Iourself", pa je 2005. godine dobio nagradu "Najbolji francuski DJ", a godinu dana kasnije objavio je nekoliko kompilacija koje su prodate u preko milion primjeraka.

Godine 2012. Antoan je objavio album "Retrospective" na kojem su se našle neki od njegovih najboljih remiksa iz prethodne decenije. Francuska elita, opčinjena  je njegovom zavidnom vještinom miksovanja, pa su ga unajmljivali i kao DJ-a na privatnim žurkama, a bio je i rezident kultnog kluba Palace.

"Klamaran je jedno od najproduktivnijih i najtraženijih imena moderne francuske elektro scene posljednjih godina se mahom bavi produkcijom, s tim što mu strast za miksovanjem ne jenjava, pa je i danas rezident popularnih pariskih klubova Les Bains Douches i Le Queen.

Iako mu je zbog međunarodne truneje raspored nastupa prebukiran, Antoan ipak uspijeva da nađe vremena da radi na svojim miskevima, i takođe traži nove talente za svoju izdavačku kuću „Pool e Music“", saopšteno je.

Ovaj francuski DJ i producent  još uvijek ima svoju radio emisiju na  radiju „NRJ“.

Treći City Groove festival održaće se od 2. do 4. juna, a tokom tri dana na Stadionu malih sportova gostovaće najveća imena domaće i svjetske muzike. Prve večeri, pored Klamarana, sa publikom u Podgorici družiće se i francuski DJ i producent Bob Sinkler, a za sada je najavljeno da će tokom trodnevne manifestacije druge i treće večeri nastupiti Zlatan Stipišić Gibonni, odnostno “Queen Real Tribute”.

Ovogodišnji festival dio je manifestacije Podgoričko kulturno ljeto, a ulaznice će biti  puštene u prodaju tek pošto kompletan program bude objavljen.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.