Merkel želi dobre odnose sa SAD
Angela Merkel

Uprkos razlikama

Merkel želi dobre odnose sa SAD

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je u interesu Njemačke da ima dobre odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), uprkos neslaganju sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom oko važnih pitanja.

Merkel je rekla u intervjuu za njemačku Funke medijsku grupu da su razgovori koji je vodila sa Trampom tokom posjete Vašingtonu, a potom i njihovi telefonski razgovori, bili dobri.

Ona je dodala da dobri razgovori ne isključuju da postoji neslaganje o pojedinim pitanjima, uključujući i ona važna.

Merkel je priznala da su vojne akcije protiv ekstremista Islamske države (ID) bile neophodne, ali da samo političko rješenje može da donese trajni mir u Siriju i Irak.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.