Merkelovoj poslali račun za izbjeglice od 736.200 eura
Angela Merkel

Merkelovoj poslali račun za izbjeglice od 736.200 eura

Njemački grad Frajburg poslao je kancelarki Angeli Merkel račun za izbjeglice koje je primio prošle godine, rekao je portparol istočne savezne pokrajine Saksonija.

Gradonačelnik Frajburga Sven Kruger direktno je poslao kancelarki Merkel račun od 736.200 eura utrošenih za integraciju 1.700 izbjeglica, prenosi list Fraj Prese.

"Kancelarka je u nekoliko navrata obećala da zbog izbjegličke krize neće biti dizanja poreza ili pozajmljivanja novca, kao i da lokalni budžeti neće snositi nikakve dodatne troškove", rekao je Kruger u intervjuu za nedeljnik Fokus.

Frajburg, grad s oko 42.000 stanovnika blizu granice s Češkom, primio je srazmjerno veliki broj izbjeglica.

"S nama trenutno živi 1.700 tražitelja azila i izbjeglica. To je oko četiri odsto ukupnog stanovništva za razliku od jedan odsto na nivou Njemačke", istakao je gradonačelnik.

Dodao je da za njega to nije isključivo finansijsko pitanje, nego je potrebno pokrenuti otvorenu i iskrenu rasprava o finansijskom teretu koji je pao na lokalne vlasti.

Hina/N1

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.