OVO je „budućnost selfija“ (VIDEO)
Foto: Screenshot

OVO je „budućnost selfija“ (VIDEO)

Američka softverska kompanija „Adob sistems“ kreirala je aplikaciju za pametne telefone koja pomoću vještačke inteligencije drastično uljepšava fotografije autoportrete, poznatije kao selfije.

„Adob sistems“ je objavio kratak video-zapis koji prikazuje na koji način se koristi nova aplikacija, sa mnoštvo naprednih alata za uređivanje. Osim brojnih efekata i filtera, aplikacija ima i opciju „likvifaj“ nakon koje slika djeluje da je snimljena iz drugog i boljeg ugla.

Takođe, jedna od funkcija je i promjena svjetla uz čije prelamanje se mijenja oblik i izgled lica. Promjene koje se mogu postići su fascinantne.

Istraživači iz „Adob sistemsa“ i Univerziteta Kornel tu aplikaciju zasad nazivaju „dip foto stajl transfer“ (Deep Photo Style Transfer), iako još nije predloženo zvanično ime.

„Dobar portret zahtijeva pravu perspektivu, opremu i stručno uređivanje. Međutim, kada iskoristite moć našeg programa vještačke inteligencije, uvijek možete da napravite dobar selfi vašim telefonom“, otkrivaju iz tima „Adob krijejtiv klaud“, koji pruža softverske usluge.

Kombinacijom pravih efekata uz novu aplikaciju, svi korisnici pametnih telefona će selfije koji im se ne sviđaju jednostavno moći da pretvore u privlačnije fotografije.

RTS

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.