Luisu Hamiltonu pol pozicija u Kini
Foto:Getty images

Luisu Hamiltonu pol pozicija u Kini

Vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton osvojio je danas "pol" poziciju pred Veliku nagradu Kine, druge trke u novoj sezoni Formule jedan.

Hamilton je do šeste uzastopne "pol" pozicije došao u vremenu od minut, 31 sekundi i 678 hiljaditinki.

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel zauzeo je drugo mjesto sa 186 hiljaditih djelova sekunde sporijim vremenom, dok se Finac Valteri Botas iz Mercedesa sa stotinkom lošijim vremenom našao na trećem mjestu.

Hamiltonu je današnja "pol" pozicija 63. u karijeri, a šestim uzastopnim najboljim vremenom u kvalifikacijama došao je na samo dvije trke od rekorda Ajrtona Sene.

Četvrto mjesto u današnjim kvalifikacijama zauzeo je Finac Kimi Raikonen iz Ferarija, dok se na petom mjestu našao Australijanac Danijel Rikardo iz Red Bula.

Društvo Australijancu u trećem startnom redu praviće Brazilac Felipe Masa iz Vilijamsa. Sedmo mjesto zauzeo je Njemac Niko Hilkenberg iz Renoa, a osmi je Meksikanac Serhio Peres iz Fors Indije. Prvu desetoricu kompletirali su Rus Danil Kvjat iz Toro Rosa i Kanadjanin Lens Strol iz Vilijamsa.

Trka za Veliku nagradu Kine voziće se sjutra od 8.00 po srednjeevropskom vremenu.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.