Objavljen foto robot serijskog ubice, pominje se i u istrazi ubistva pjevačice Jelene Marjanović

Objavljen foto robot serijskog ubice, pominje se i u istrazi ubistva pjevačice Jelene Marjanović

Njemačka policija objavila je novi foto-robot muškarca za koga se sumnja da je serijski ubica čije žrtve su mlade žene i koji i dalje slobodno šeta Evropom.

Sredovječni muškarac, čiji foto-robot je objavio njemački "Bild", pominje se i u istrazi ubistva pjevačice Jelene Marjanović (33), čije beživotno tijelo je nađeno 3. aprila prošle godine na nasipu u Crvenki kod Borče.

Naime, nađen je DNK profil usmrćene pjevačice, koji je naša policija proslijedila kolegama u Interpolu i koji se trenutno upoređuje sa biološkim tragovima ubice nađenim na mjestima zločina u Njemačkoj, odnosno Austriji, gdje su ubijene dvije mlade žene.

Zločinac se povezuje sa ubistvima Njemice Karoline Gruber (19) čije tijelo je nađeno 10. novembra prošle godine kod Endingena, ali i francuske studentkinje Lusil K. (20) koja je usmrćena 12. januara 2014. u Kufštajnu u Austriji.

Obje djevojke su prije ubistva i silovane, a na mjestima zločina ubica je ostavio biološke tragove, za koje je analizom utvrđeno da se poklapaju.

Foto-robot ubice, muškarca starosti između 50 i 55 godina, visokog između 175 i 180 centimetara, prema pisanju njemačkog "Bilda", napravljen na osnovu opisa svjedokinje koja je vidjela muškarca na dan ubistva Karoline Gruber u blizini mjesta zločina.

UflktkqTURBXy85MWEwYWUxZDkyOTQyZmMyN2NkY2I5ODIwNDU2ODNiMi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Ranije su mediji objavili da se sumnja da je ubica djevojaka kamiondžija koji putuje Evropom zbog čega mu policija nije mogla ući u trag. U prilog toj pretpostavci navedeno je da su Lusil K. smrtonosni udarci zadati metalnom šipkom koju u svojoj opremi imaju obavezno vozači špedicije. Sličnim predmetom je ubijena i Karolina Gruber, a oba mjesta zločina su inače blizu mjesta na kojima se odmaraju vozači kamiona.

Zločin u Njemačkoj, odnosno Austriji, ima izvesnih sličnosti s ubistvom u Borči, pa je nedavno Interpol tražio od srpske policije da pošalje DNK tragove koji su otkriveni i koji su takođe praktično neupotrebljivi.

Analize bi trebalo da pokažu da li su i sumnje policije tačne. Ono što je zasad izvjesno je da su sve tri mlade žene džogirale kraj rijeke, jezera, nasipa. Sve su usmrćene s više udaraca po glavi, vjerovatno gvozdenom šipkom. Lobanje su im bile smrskane, a lica unakažena. Jelena Marjanović nije silovana prije ubistva, za razliku od djevojaka u Njemačkoj i Austriji.

Provjeravaju se kamioni

Osim DNK analize, provjerava se i da li je 2. aprila 2016. kada je Jelena Krsmanović džogirala blizu nasipa kod Crvenke, primijećen neki kamion strane registracije. Pored toga treba provjeriti koje sve kamiondžije su narednih dana napustile Srbiju, kao i da li su neki od tih teretnjaka brojne kamere na putevima u Njemačkoj i Austriji snimile u blizini mjesta na kojima su ubijene Karolina i Lusil.

Blic

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.