U poslednjih 48 sati: Dva napada i eksplozija u Rusiji
Foto: rtvbn.com

Ubijeni policajci

U poslednjih 48 sati: Dva napada i eksplozija u Rusiji

U dva napada, koji su se u poslednjih 48 sati desila u Astrahanu, ubijena su dva policajca, a jedna osoba je povrijeđena u eksploziji kod škole u Rostovu na Donu.

Prema najnovijim informacijama povrijeđen je beskućnik, a ne radnik obezbjeđenja kako su ruski mediji prvobitno javili.

Mediji javljaju da je do eksplozije došlo nedaleko od škole kada je čovjek sa zemlje podigao eksplozivnu napravu.

"Beskućnik je našao paket na ulici oko 6.30 po lokalnom vremenu i odlučio da provjeri njegov sadržaj. Eksplozija se desila kada je htio da uključi baterijsku lampu u kojoj je bio smješten eksploziv. Ruka mu je potpuno raznijeta", rekao je jedan od zvaničnika, prenosi Tas. 

"Muškarac je podigao sumnjivi objekat koji je eksplodirao. Prsti su mu potpuno raznijeti, a zadobio je i povrede stomaka. Prebačen je u bolnicu", navode Ria novosti. 

Tas navodi da je bomba bila "maskirana" kao ručna baterija. Škola je otkazala nastavu, a oblast je evakuisana. 

Nedugo potom, ruski mediji su javili da je evakuisana jedna stambena zgrada u Sankt Peterburgu i da je u njoj pronađena eksplozivna naprava koja je potom detonirana. 

Uhapšeno je nekoliko osoba nakon pronalaska eksplozivne naprave u jednoj stambenoj zgradi na periferiji grada, koji se sumnjiče da su je postavili, saopštili su ruski zvaničnici. 

Eksperti za uklanjanje bombi uspješno su uklonili eksplozivnu napravu nakon što su prethodno evakuisali cijelu zgradu, prenosi Rojters. 

Stanari te zgrade rekli su novinarima da im je samo rečeno da napuste zgradu. 

U napadima u gradu Astrahanu na jugu Rusije su ubijena dvojica, a povređena trojica pripadnika ruske Nacionalne garde. 

"Na pripadnike Ruske garde otvorena je vatra kada su pokušali da zaustave kola radi provjere dokumenata. Napadači su pobjegli sa lica mjesta", rekao je portparol policije u Astrahanu za agenciju Tas. 

Prema ranijim izvještajima, u utorak su neidentifikovani naoružani muškarci napali dvojicu saobraćajnih policajaca koji su izašli na teren zbog saobraćajne nesreće. Jedan policajac je odmah umro, a za napad su osumnjičena četvorica muškaraca, za kojima je raspisana potjernica. 

Portparolka ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volk izjavila je da je policija u saradnji sa ruskom Nacionalnom gardom "eliminisala" trojicu muškaraca osumnjičenih da su ubili policajce u Astrahanu. 

"Jutros prilikom istrage, policija je u saradnji sa ruskom Nacionalnom gardom i ruskom saveznom službom za bezbjednost (FSB) pronašla i eliminisala tri osobe", rekla je Volkova. Podsjetimo, u ponedeljak je izveden napad na metro-stanicu u Sankt Peterburgu, kada je u eksplozijama ubijeno 14 ljudi.

 

Tanjug/B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.