URA Herceg Novi: U Spužu bi trebalo pripremiti sobu i za novske opštinare

URA Herceg Novi: U Spužu bi trebalo pripremiti sobu i za novske opštinare

Sadašnja konfuzija oko izgradnje stanova u Meljinama investitora Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju (CFSSI) bi morala imati svoj epilog kod nadležnih pravosudnih organa, ističu u gradskom odboru URA Herceg Novi.

Oni navode da je Opština Herceg Novi potpisom gradonačelnika ustupila građevinsku parcelu opštinskom sindikatu za izgradnju stanova za zaposlene u državnoj administraciji po povoljnim uslovima još 2006. godine a da je Sindikat sljedeće godine prenio prava na nepokretnosti uz određene uslove na CFSSI, koji je počeo gradnju za buduće stanare iz redova državne administracije po povlašćenoj cijeni od 850 eura po m2.

Iz URE Herceg Novi dodaju i da se Opština odrekla svoje parcele i naknade za komunalno opremanje, a zauzvrat dobila 20 % izgrađenih kvadrata ali po cijeni koja nije baš mala.

Oni navode i posao izgradnje stanova u Bijeloj na potoku Pijavica koji je ništa manje interesantan.

"Nnova DPS-Izbor vlast je ekspresno početkom 2015. godine izvadila iz ladice ugovor o zajedničkoj izgradnji sa privatnim investitorom na lokaciji korita potoka iznad magistrale u Bijeloj. Taj ugovor je odlukom odobrila vladajuća većina u Skupštini, a isti je predvidio da za opštinsko zemljište i navodno uređenje potoka (plan nije dao detaljne urbanističko-tehničke uslove) Opština dobije manje od 10% izgrađenih kvadrata budućeg objekta.

Na koji način Opština štiti svoj interes u ovakvim poslovima nije teško dati ocjenu, ali na potezu su nadležni pravosudni organi", zaključuju iz URE Herceg Novi.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.