Mugoši i Nestoroviću pritvor do 30 dana
Siniša Mugoša

Mugoši i Nestoroviću pritvor do 30 dana

Javnom izvršitelju Siniši Mugoši i frizeru Aleksandru Nestoroviću je danas određen pritvor do 30 dana, saznaje Portal Analitika. Odluku je donio sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović.

Javni izvršitelj Siniša Mugoša i frizer Aleksandar Nestorović uhapšeni su prije tri dana po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

 Sumnja se  da je Mugoša nezakonitim radnjama oštetio Crnogorski Telekom, a spekuliše se da nastala šteta doseže nekoliko stotina hiljada eura. Mugoša se sumnjiči da je  na osnovu falsifikovane dokumentacije sproveo postupak potraživanja, blokade i naplate sredstava od Crnogorskog Telekoma, zbog čega je advokatski tim te kompanije podnio krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu.

Mugoša je bio na čelu Komore javnih izvršitelja do februara prošle godine kada je zajedno sa kolegama iz rukovodstva podnio ostavku jer je Ministarstvo pravde po četvrti put od početka njihovog rada smanjilo tarife po kojima naplaćuju svoje usluge.

U oktobru 2015. godine u u njegovoj kancelariji u Ulici 13. jula je tokom noći podmetnuta bomba koja je uzrokovala veću materijalnu štetu.

Nekoliko dana ranije eksplozija je odjeknula i u kući njegovog brata u Donjoj Gorici, vlasnika firme “Dado commerc”. Eksplodiralo je postrojenje za plin, a kasnije je utvrđeno da je požar bio podmetnut, pa je policija provjeravala ova dva slučaja.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.