Podgoričanin i Kolašinac naveli lažne činjenice o udesu da bi naplatili štetu od osiguravajućeg društva
Ilustracija

Pokušali da prevare policiju i osiguravajuće društvo

Podgoričanin i Kolašinac naveli lažne činjenice o udesu da bi naplatili štetu od osiguravajućeg društva

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u sadejstvu sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac, u okviru policijske akcije „Udar “, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv B.Š (33) iz Podgorice i P.M. (45) iz Kolašina , zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja iz čl. 415 st. 1 KZCG, saopšteno je iz Uprave policije.

"Osumnjičeni B.Š i P.M. su, sumnja se, počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret na način što su 17. maja 2013. godine telefonskim putem prijavili Dežurnoj službi OB Mojkovac  da je na magistralnom putu Mojkovac – Đurđevića Tara u mjestu Polja,  Opština Mojkovac,  došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su ova lica učestvovala kao vozači vozila. Oni su tom prilikom kako se sumnja, policijskim službenicima koji su sačinili zapisnik o uviđaju,  prikazali lažne činjenice time što su, u cilju naplate štete od osiguravajućeg društva,  prijavili da su sva oštećenja na  vozilima kojima su upravljali nastala u toj saobraćajnoj nezgodi, na osnovu čega je sačinjen zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode", saopšteno je iz policije.

Dalje se dodaje da je osumnjičeni B.Š. koristeći tako prikupljenu dokumentaciju vezano za opisanu  saobraćajnu nezgodu istu priložio Uniqa osuguranju u Podgorici, na osnovu čega  mu je na ime navodno pričinjene štete na vozilu i ostalih troškova ukupno isplaćeno 9.516,68 eura, što predstavlja protivpravno stečenu imovinsku korist a na štetu pomenute osiguravajuće kuće.

"Krivična  prijava protiv ova dva osumnjičena lica je, shodno prethodnim konsultacijama sa tužiocem, podnijeta u redovnom postupku", saopšteno je.

Iz policije podsjećaju da su službenici Uprave policije u okviru akcija „Udar“ i „Feribot“, od februara 2015. godine do danas, ukuljučujući i ovaj slučaj, u 18 odvojenih slučajeva nadležnim tužilalaštvima podnijeli krivične prijave protiv ukupno 34 lica, zbog osnovane sumnje da su počinila krivična djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Policijske aktivnosti u okviru akcija „Udar“ i „Feribot“ se nastavljaju,

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.