Vujović: Vlada da raskine ugovor o privatizaciji DKP zbog šverca cigareta
Ivan Vujović

Vujović: Vlada da raskine ugovor o privatizaciji DKP zbog šverca cigareta

SDP traži od Vlade Crne Gore da hitno raskine ugovor o privatizaciji Duvanskog kombinata zbog švercerskog skandala sa cigaretama u vrijednosti od 4 miliona eura. Ukoliko se to ne desi Vladu Crne Gore smatraćemo direktnim saučesnikom u ovom poslu, navodi se u saopštenju člana Predsjedništva SDP, Ivana Vujovića.

"Primjećujemo da potpredsjednik Vlade Simović  očekuje da će obaviti razgovor sa vlasnikom čiji je predstavnik organizovao šverc, ali ne o raskidu ugovora, već o perspektivi duvanske industrije u Crnoj Gori.

Dakle, po Simoviću, njihov strateški partner koji je organizovao milionski šverc je i dalje renomirani investitor sa kojim Crna Gora treba da razvija duvansku industriju. Ovo može samo DPS i ovo može samo u zemlji čuda.

Simović hvali Tužilaštvo na suzbijanju šverca, navodeći kako ono dobro radi svoj posao, dok istovremeno brani takvog investitora umjesto da raskine ugovor sa švercerskom kompanijom.

Gospodine Simoviću, kao što je posao Tužilaštva da goni švercere tako je vaš posao, kao potpredsjednika Vlade, da raskinete ugovor sa takvom kompanijom koja je nanijela još jednu ogromnu štetu reputaciji Crne Gore", saopštio je Vujanović.

On je poručio Simoviću da zbog takvih strateških investitora,  "Crna Gora je po ocjeni Brisela  glavni evropski snadbjevač švercovanih cigareta na tržište EU i  odmah iza Kine po količini švercovanih proizvoda".

"Da li treba da se ponosimo time potpredsjedniče Vlade i da sa takvima gradimo perspektivu bilo čega? Nemojte nas samo optužiti da sprječavamo razvoj time što tražimo da ovakvoj kompaniji pokažete vrata.

Znamo da ste se u DPS još devedesetih naučili švercu i da vam je teško da stanete ali danas je drugo vrijeme i moraćete stati. Ne zato što hoćete nego zato što morate i što će vam se narediti, posebno sada nakon prijema u NATO", zaključuje se u saopštenju.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.