Vujanović: Crna Gora će nastaviti da bude dobar primjer regiona
Foto: Gov.me

Sastanak sa Aselbornom

Vujanović: Crna Gora će nastaviti da bude dobar primjer regiona

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas ministra vanjskih i evropskih poslova Velikog Vojvodstva Luksemburga Žana Aselborna.

''Vujanović je iskazao poštovanje za podršku Luksemburga evropskim i evroatlanskim integracijama Crne Gore i posebno zadovoljstvo da je Luksemburg ratifikovao Pristupni protokol sa jasnom porukom da Crna Gora treba da bude član NATO. Iskazao je uvjerenje da će Crna Gora nastaviti da bude dobar primjer regiona, uz punu posvećenost njegovoj stabilnosti i razvoju'', saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade.

Aselborn se saglasio u ocjeni vrijednosti naših evropskih i evroatlanskih integracija. Iskazao je zadovoljstvo što će Crna Gora uskoro biti punopravan članica NATO, kao i uvjerenje da će nastaviti sa maksimalnom posvećenošću evropskim integracijama.

Sa Aselbornom se danas sastao i predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković koji je rekao da odličnu bilateralnu saradnju Crne Gore i Luksemburga na političkom nivou treba dodatno oplemeniti jačanjem ekonomske saradnje posebno u oblastima turizma, energetike i bankarstva.

20170330PVDuskoMarkovicMinistarvanjskihievropskihposlovaLuksemburgaZanAselbornFOTO1

Premijer je naveo da postoje brojni potencijali i šanse za strana ulaganja, te dodao da je Crna Gora zainteresovana za otvaranje direktne avio linije sa Luksemburgom, koja bi bila značajna kako za potencijalne investitore tako i za crnogorske građane koji tamo žive.

''Konstatujući da Crna Gora može biti ponosna na dosadašnja postignuća, Aselborn je kazao da će Luksemburg nastaviti da podržava našu državu u integracionim procesima. Zajednički je konstatovana važnost evropske perspektive za region Zapadnog Balkana jer je to prije svega pitanje stabilnosti i bezbjednosti u regionu. Marković je informisao sagovornika o napretku u procesu evropskih integracija te naveo očekivanje da Crna Gora do kraja maja postane punopravna članica NATO-a. Kazao je da članstvo u Alijansi za našu državu znači izazov, zbog želje da doprinosimo globalnom miru i stabilnosti, kao i priliku za bržu i kvalitetniju valorizaciju potencijala'', saopšteno je iz Vlade.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.