Brisel: Crna Gora pouzdan partner EU na Zapadnom Balkanu
Pejović-Belijar

Poštuje i afirmiše evropske vrijednosti

Brisel: Crna Gora pouzdan partner EU na Zapadnom Balkanu

Crna Gora je pouzdan partner Evropske unije i oslonac evropske politike u regionu Zapadnog Balkana, ocijenili su na današnjem sastanku u Briselu ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović i politički direktor Evropske službe vanjskih poslova Žan Kristof Belijar.

"Belijar je naglasio da su tokom prethodna dva samita EU u Briselu i Rimu evropski lideri potvrdili posvećenost istorijskom projektu ujedinjene Evrope i nedvosmisleno afirmisali perspektivu članstva u Uniji za zemlje koje, poput Crne Gore, poštuju i afirmišu evropske vrijednosti", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Poručio je da Evropska unija, uprkos unutrašnjim izazovima s kojima se trenutno suočava, nastavlja s aktivnom podrškom reformskim procesima na Zapadnom Balkanu.

Čestitao je Crnoj Gori na posljednjim koracima procesa ratifikacije protokola o pristupanju NATO-u naglasivši komplementarnost i sinergiju oba integraciona procesa za stabilnost i prosperitet regiona Zapadnog Balkana.

Ministar Pejović je izrazio zahvalnost evropskim partnerima za podršku na putu transformacije crnogorskog društva u savremeno i prosperitetno evropsko društvo.

"Ova podrška se svakodnevno ogleda, ocijenio je, kako u stalnom otvaranju poglavlja s EU, tako i u rekordno brzom procesu ratifikacije protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u nacionalnim parlamentima država članica. Iskazao je i zadovoljstvo nedavnom posjetom visoke predstavnice Federike Mogerini Crnoj Gori i porukama podrške koje je tom prilikom uputila", navodi se u saopštenju.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.