Kad kobra ožedni (VIDEO)
Foto:Screenshot

Smrtonosna zmija uživa pijući vodu iz boce

Kad kobra ožedni (VIDEO)

Kraljevska kobra inače izbjegava kontakt s ljudima, ali ovaj primjerak je žudio za vodom i odlučio "namučiti" lokalnu ekipu za par gutljaja vode.

U nekim dijelovima južne Indije vlada prava suša, a životinje pogotovo osjećaju nedostatak vode. Kraljevska kobra, jedna od najopasnijih otrovnica svijeta, može narasti do 5,5 metara i težiti šest kilograma, prenosi 24.sata.hr.

Uprkos veličini kraljevska kobra je brza zmija, a osim brzine i jačine otrova, poznate su i po razvijenim osjetilima.

 Žrtvu pomoću razvijenog vida mogu vidjeti s udaljenosti od 100 metara, a imaju i sposobnost da, ako netko hoda u njihovoj blizini osjete vibracije tla.

Ovaj primjerak kraljevske kobre dug je tri metra, a lokalno stanovništvo spasilo ga je od suše i odvelo u ustanovu za njegu životinja.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.