Brazil prvi osigurao odlazak u Rusiju
Foto:AA

Kvalifikacije za SP

Brazil prvi osigurao odlazak u Rusiju

Fudbalska reprezentacija Brazila sinoćnjom pobjedom rezultatom 3:0 protiv Paragvaja postala je prvi učesnik Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godini, koja je to pravo stekla kroz kvalifikacije.

Naravno, od ranije dobijanjem domaćinstva, svoje mjesto na Mundijalu osigurala je ruska reprezentacija, javlja Anadolija.

Brazilci su odigrali još jednu sjajnu utakmicu u južnoameričkim kvalifikacijama za SP. Mrežu Paragvajaca načeo je Filip Kutinjo u 34. minutu. U nastavku su pogađali Nejmar u 64. i Marcelo u 86. minuti za konačnih 3:0.

Mogao je Brazil slaviti i ubjedljivije, ali Nejmar u 53. minuti nije iskoristio jedanaesterac.

Iako “karioke“ suvereno vladaju kvalifikacijama i imaju čak devet bodova više od drugoplasirane Kolumbije, do kraja se može očekivati jako puno uzbuđenja u južnoameričkoj zoni, kada je u pitanju borba za preostala tri mjesta koja vode u Rusiju i jedno za baraž.

Argentina je bez suspendovanog Lionela Mesija lako “položila oružje“ u gostima kod pretposljednje Bolivije. Domaćini su slavili sa 2:0 i poslali Argentince sa drugog na peto mjesto.

U derbiju 14. kola Kolumbija je ostvarila jako važnu pobjedu u gostima kod Venecuele i trijumfovala rezultatom 2:0.

Do kraja južmnoameričkih kvalifikacija ostala su još četiri kola, a poredak izgleda ovako: Brazil 33 boda, Kolumbija 24, Urugvaj 23, Čile 23, Argentina 22, Ekvador 20, Peru 18, Paragvaj 18, Bolivija 10 i Venecuela 6.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.