Plavi izborili majstoricu, savladali Zvezdu 63:57
Foto: Budućnost Voli

Podgorica slavi

Plavi izborili majstoricu, savladali Zvezdu 63:57

Košarkaši Budućnost Volija savladali su Crvenu zvezdu u "Morači" 63:57, u drugoj utakmici polufinala plej-ofa regionalne ABA lige. "Plavi" su tako izborili majstoricu, koja će se igrati 4. aprila u Beogradu.

Budućnost je odigrala možda i najbolju utakmicu u sezoni, iskoristila umor rivala od mečeva u Evroligi i stigla do velike pobjede. "Plavi" su tokom većeg dijela meča kontorlisali dešavanja na parektu, Zvezda je prijetila u nekoliko navarta, ali je naš šampion odbio sve nalete i seriju vratio u Beograd.

Zvezda je otvorila meč sa četiri vezana poena, ali je Budućnost uzvratila serijom 9:0. Do finiša prve dionice igralo se koš za koš, ali su "crveno-bijeli" preko Gudurića vratili stvari u egal (13:13) i to je bio rezultat nakon prvih 10 minuta.

Gosti su na startu druge četvrtine poveli 17:13, ali se onda razigrao Savović, pa je Budućnost novom seriojom 9:0 stigla do plus osam 29:21. Na kraju prvog dijela naš šampion je imao 10 poena prednosti (33:23). Tu razliku "plavi" su održavali do finiša treće četvrtine, kada je Zvezda je na krilima Gudurića prepolovila prednost 42:37.

Ipak, Budućnost je večeras imala odgovor na sve. Popović je na startu posljednje dionice ubacio četiri poena, a onda je pogodio i Rejnolds, pa su se izabranici Ilijasa Zurosa opet odlijeplili na plus 10 52:42.

Ubrzo je bilo i 11 poena prednosti za naš tim (60:49), a sve dileme je otklonio Rejnolds trojkom minut i po prije kraja za 63:51.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Boris Savović sa 15, dok je Nemanja Gordić dodao 12 poena

U beogradskom timu bolji od ostalih bio je Marko Gudurić sa 17 koševa.

Rtcg

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.