Zaplijenjeno 3.938.000 paklica cigareta u vrijednosti od oko 3,9 miliona eura
Ilustracija

Policija zajedno sa Upravom carina realizovala akciju "Šah”

Zaplijenjeno 3.938.000 paklica cigareta u vrijednosti od oko 3,9 miliona eura

Službenici Uprave policije MUP-a – Specijalnog policijskog odjeljenja su, 23.marta ove godine u koordinaciji i po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i Odsjeka za borbu protiv privrednog kriminaliteta, a zajedno sa službenicima Uprave carina, realizovali akciju pod nazivom ,,Šah” prilikom koje je zaplijenjeno 3.938.000 paklica cigareta, bez akciznih markica, u vrijednosti od oko 3,9 miliona eura.

"Naime, policijski službenici su postupajući po nalogu SDT, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres kuće i pomoćnih prostorija, kao i firme pod nazivom ,,Golden Gate” čiji su objekti u vlasništvu P.Đ. iz Tuzi. Tom prilikom policijski i carinski službenici su zaplijenili 3.938.000 paklica cigareta, bez akciznih markica, u vrijednosti od oko 3,9 miliona eura koje su, kako se sumnja bile namijenjene prodaji na sivom tržištu na teritoriji Crne Gore i daljem krijumčarenju ka zemljama Zapadne Evrope", saopšteno je iz Uprave policije.

Policijski službenici na rasvjetljavanju ovog događaja preduzimaju sve neophodne mjere i radnje.

"Policijski službenici vrše i kontrolu firme ,,Novi duvanski kombinat” AD Podgorica u cilju utvrđivanja eventualne povezanosti odgovornih lica u pravnom licu, u vezi sa proizvodnjom određenih brendova u toj fabrici koji su pronađeni prilikom pretresa gore navedenih objekata", saopšteno je.

Kako se dodaje policijski službenici će nastaviti sa preduzimanjem aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja svih činjenica relevatnih za rasvjetljavanje ovog događaja i identifikovanja i procesuiranja lica osumnjičenih za krijumčarenje cigareta.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.