Pronašli rješenje za hladne ruke: Stiže infracrveni grejač prstiju za tastaturu
Foto: Twitter

Pronašli rješenje za hladne ruke: Stiže infracrveni grejač prstiju za tastaturu

Dvojica danskih entuzijasta za kompjuterske igre konačno su pronašli rješenje za ogroman višedecenijski problem sa kojim se susreću korisnici tastature – hladne šake.

Rješenje leži u „potpuno bezbednoj“ infracrvenoj grijalici koja se utačinje direktno u struju (bez USB-a) i stoji iza tastature, prenose Novosti.

Naprava nalik farovima može da se okreće prema mišu i emituje kratke talase koji ne pregrijavaju kritične elemente poput plastike ili prstiju, a proizvođači kažu da ovako možete drastično poboljšati svoj učinak u igrama koje zahtijevaju brze reakcije.

Adrenalin ubrzava rad srca i odvlači krv u bitne dijelove tijela, kojima je najpotrebnija kada se nađete u opasnosti. Zato vam se hlade šake - daju lekciju iz anatomije Emil Frolund i Mac Sorensen, koji su na ideju došli posle loših partija „Kantera“ u hladnom podrumu.

Koliko god smiješno djelovala njihova reklama na sajtu „Kickstarter”, kojom pokušavaju da privuku investitore za ovaj projekat, njima je do sada uspelo da prikupe skoro 33.000 eura tokom relativno ozbiljne kampanje koja će trajati još 13 dana.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.