Marković: U politici nema vječitih savezništava, nije nam bila namjera da raskidamo koaliciju u Petnjici
Duško Marković, Foto: Gov.me

Namjera DPS-a bila da sačuva koaliciju

Marković: U politici nema vječitih savezništava, nije nam bila namjera da raskidamo koaliciju u Petnjici

Smjenom predsjednika Skupštine opštine Petnjica Adnana Muhovića DPS nije htio da raskine koaliciju s Bošnjačkom strankom, već je to odnos prema pojedincu koji je bio neodgovoran prema državi i njenim interesima, rekao je premijer Duško Marković.

"U politici nema vječitih savezništava, ona se konstituišu na osnovu ukupnih prilika. Naša namjera nije bila da u Petnjici raskidamo koaliciju. Željeli smo da nakon smjenjivanja  predsjenika SO Petnjica i njegovih neopreznih i rogobatnih izjava koje su uzbunile crnogorsku javnost pokrenemo postupak njegovog razrješenja i pokažemo da se u Crnoj Gori politika mora voditi odgovorno. To nije bio naš odnos prema BS-u, već prema pojedincu koji je bio neodgovaran prema državi, njenim interesima", objasnio je premijer.

Marković je poručio da je namjera DPS-a bila da sačuva koaliciju, ali je Opštinski odbor ošnjačke stranke u Petnjici odlučio drugačije.

"Mi idemo dalje, vidjećemo ko će biti naši koalicioni partneri. Važno je  da naša politika će biti usmjerena na dobro Petnjice", rekao je predsjednik Vlade.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.