Pogledajte novi Oppov smartfon, sa dvije selfi kamere (VIDEO)
Foto: Screenshot

Pogledajte novi Oppov smartfon, sa dvije selfi kamere (VIDEO)

Mnogi korisnici smartfona smatraju da su kamere - naročito ona prednja - najvažniji djelovi tih uređaja. Kineski proizvođač Oppo je ovakav način razmišljanja shvatio vrlo ozbiljno.

Da je riječ o kompaniji koja sluša svoje mušterije pokazuje i novi smartfon koji je opremljen sa čak dvije selfi kamere. Ovaj potez je moguće novo otvaranje trenda u dvostrukim objektivima na prednjoj strani uređaja po uzoru na trend duplog objektiva na zadnjoj strani smartfona. 

Kažemo "novo otvaranje" jer Oppo nije prva marka telefona koja je uvela dvostruku selfi kameru. Lenovo je u svoj Vibe S1 2015. godine ugradio dva prednja objektiva. 

Oppo je predstavio dve verzije novih telefona – F3 i F3 Plus. Uređaji će biti opremljeni sa po jednom 16-megapikselnom kamerom i jednom 8-megapikselnom koja ima senzor sa širim uglom. 

Dvostruki objektivi kod Oppo smartfona ne funkcionišu u maniru tzv. bokej efekta, već su fokusirani na pojedinačne uloge u zavisnosti od želje korisnika i u skladu sa širinom željenog ugla.

Klix.ba

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.