Akcija Sat za planetu Zemlju

Od 20:30 do 21:30 sati

Akcija Sat za planetu Zemlju

Gašenjem svijetla večeras u periodu od 20:30 do 21:30 sati, biće obilježen globalni događaj Sat za planetu Zemlju, koji se organizuje od 2007. godine sa ciljem podizanja svijesti o potrebi preduzimanja akcija koje će doprinijeti zaštiti životne sredine i ublažavanju klimatskih promjena.

U akciju se mogu uključiti svi pojedinci, organizacije, institucije i kompanije gašenjem nepotrebnih svijetala i električnih uređaja na jedan sat i tako poslati poruku da ipak možemo nešto preduzeti u cilju ublažavanja klimatskih promjena. 

Prošle godine u akciji je učestvovalo 178 zemalja, a Crna Gora će i ove godine uzeti učešće, promovišući posvećenost i odgovoran odnos prema životnoj sredini. 

Ministarstvo održivog razvoja i turizma podržaće akciju Sat za planetu zemlju gašenjem svijetla na jedan sat.

Takođe, Ministarstvo će podržati promotivnu biciklističku vožnju posvećenu Satu za planetu, koja se održava u subotu, 25. marta sa početkom u 19:30 h u organizaciji NVO Green Home, NVO Biciklo.me i kancelarije UNDP u Crnoj Gori. 

Ovim putem, Ministarstvo poziva sve građane Crne Gore da, gašenjem svijetla na jedan sat u pomenutom periodu, kao i učestovanjem u biciklističkoj vožnji, podrže najveću volontersku akciju u oblasti životne sredine i time još jednom dokažu da su upravo pojedinci ti koji najviše mogu da doprinesu očuvanju životne sredine za buduće generacije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.