URA: Željeznički prevoz u kolapsu, vlast odavno iskočila iz šina

URA: Željeznički prevoz u kolapsu, vlast odavno iskočila iz šina

Jučerašnje otkazivanje putničkog voza za Bijelo Polje samo je još jedan pokazatelj da postoje ozbiljni problemi u Željezničkom prevozu Crne Gore, poručuju iz URA-e.

"URA iskazuje zabrinutost zbog katastrofalnog stanja u Željezničkom prevozu, neredovnog i nebezbjednog saobraćaja, serije događaja u posljednjih nekoliko mjeseci od kojih su neki imali tragične posljedice, ali i nedostatka ispravnih vozova kao i neispravne svjetlosne i druge signalizacije na pružnim prelazima. Željeznički prevoz je u kolapsu, vlast je odavno iskočila  iz šina i svojom neodgovornom politikom državu izbacila iz kolosjeka.I dok se novcem svih građana iz sredstava Direkcije za željeznički saobraćaj plaćaju partijski skupovi DPS-ovih satelita, građani zbog neispravnih vozova kasne na posao, doživljavaju neprijatnosti i onemogućeni su da obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti", navode iz te partije. 

Kako dodaju, otkazivanje vozova, neispravnost voznih sredstava  i neadekvatno riješeni pružni prelazi potvrda su neodogovornog odnosa Željeznice prema korisnicima njihovih usluga i svim građanima Crne Gore. 

"Postavljamo pitanje ministru saobraćaja i pomorstva, kao i menadžmentu Željezničkog prevoza Crne Gore šta još treba da se desi da bi počeli sa hitnim rješavanjem nagomilanih problema u Željeznici Crne Gore? I dok Crnogorska plovidba tone sve dublje, nacionalni avio  prevoznik se sve više zadužuje, a Željeznica je u rasulu, Vlada i resorni ministri, u pojedinim opštinama, zloupotrebljavaju svoj položaj u predizborne svrhe i raznim bajkama obmanjuju građane Crne Gore. Duboka politička, institucionalna, socio-ekonomska i bezbjedonosna kriza pokazatelj je da su nam neophodne hitne reforme i veliki zaokret u socio-ekonomskoj politici koje DPS nije u stanju da sprovede. Da bi državu vratili na pravi kolosjek potrebno je u što kraćem roku dogovoriti termin vanrednih parlamentarnih izbora i stvoriti uslove da se oni po prvi put,održe u fer i slobodnoj atmosferi", zaključuju iz URA-e. 
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.