Tumbaković:Poljaci  jesu favoriti ali imamo i mi svoje adute
Foto:AA

Uoči sjutrašnjeg duela

Tumbaković:Poljaci jesu favoriti ali imamo i mi svoje adute

Fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra nastavlja kvalifikacioni ciklus za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. U Podgoricu stiže selekcija Poljske, lider grupe „E“, sa zvijezdama kao što su Levandovski, Fabijanski, Glik, Grosicki.

U taboru Crne Gore sa optimizmom očekuju sjutrašnji duel, u koji će ući oslabljeni neigranjem najboljeg igrača Stevana Jovetića. Selektor Ljubiša Tumbaković na posljednjem obraćanju medijima pred meč kazao je da je adut Crne Gore zajedništvo i priznao da su Poljaci blagi favoriti, javlja Anadolija.

Crna Gora i Poljska odigraće treći međusobni duel, nakon što su prethodna dva, 2012. godine, završena neriješenim rezultatom (2:2 i 1:1). Poljska je neporažena na 11 utakmica, a na posljednjih 19 mečeva ima samo jedan poraz i to od Holandije u prijateljskom meču. 

Selektor Ljubiša Tumbaković kazao je da je snaga Crne Gore u duelu sa Poljskom jedinstvo ekipe, ne želeći direktno da kaže da li je bod protiv najjače ekipe u grupi prihvatljiv rezultat. 

„Postavljen je na početku kvalifikacija. Moramo da budemo spremni u svakom momentu da ostvarimo taj cilj. Pokušaćemo da se mobilišemo, da budemo kompaktni, da radimo sve ono što smo zacrtali. Biće teško, potrebno i mnogo sreće, vidjećemo, ali bar ćemo se boriti“, kazao je Tumbaković. 

Govoreći o selekciji Poljske, Tumbaković je ocijenio da se radi o ozbiljnoj reprezentaciji. 

„Imaju ekipu koja igra godinama u istom sastavu. Gledao sam ih na EP, to je 80 odsto igrača, koji su i sada tu. Imaju veliki individualni kvalitet, od Fabijanskog, pa Glika, preko Blaščikovskog i Grosickog, do Levandovskog, i mladog Zjelinskog. Imaju iskustvo, veoma su profesionalni, disciplinovani, profesionalni. Ukratko, mnogo, mnogo ozbiljna reprezentacija“, rekao je crnogorski selektor. 

Na pitanje da li Poljska favorit u sjutrašnjem meču, Tumbaković je kazao da ako se gleda tabela, onda Poljska to jeste. 

„Ja nisam rekao da je Poljska favorit, ali ako gledamo tabelu i njihove kvalitete, jesu favoriti. Ali, imamo i mi svoje adute. Domaći teren, ali i nešto što smo radili u prethodnim mečevima, daje nam nadu. Možda jesu blagi favoriti, ali za 90 minuta sve može da se dogodi“, precizirao je Tumbaković. 

Selektor Ljubiša Tumbaković zbog povreda nije mogao da računa na Žarka Tomaševića, Marka Bakića i Marka Bašu, a skoro je izvjesno da neće igrati ni Stevan Jovetić. 

„Stevan je trenutno van Podgorice i pokušavamo da ga osposobimo. Pojavio se problem prije tri dana, pokušali smo da ga odmorimo, ali vidjećemo šta će biti do utakmice“, kazao je Tumbaković. 

Kapiten Crne Gore Stefan Savić poručio je da će ekipa dati sve od sebe da dođe do dobrog rezultata. Na pitanje da li će najveća opasnost prijetiti od Levandovskog, Savić je kazao:

„Poljska nije samo Levandovski. Naravno da je on najopasniji njihov igrač, ali imaju oni još deset drugih dobrih fudbalera.“ 

Duel na stadionu pod Goricom počeće u 20,45 sati. U ostalim mečevima grupe „E“, sastaće se još Jermenija i Kazahstan, odnosno Rumunija i Danska. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.