Dio švercovanih cigareta proizveden u Duvanskom
Foto: Vijesti

Vrijednost 4 miliona

Dio švercovanih cigareta proizveden u Duvanskom

Inspektori kriminalističke policije juče su uspjeli da prebroje oko osam hiljada paketa cigareta različitih brendova, zaplijenjenih u iznajmljenom skladištu, vlasništvo privatne firme “Golden gejt”, u naselju Karabuško polje.

Kako pišu Dnevne novine, vrijednost zaplijenjene robe, prema nezvaničnim procjenama, iznosi oko četiri miliona eura, a službenici policije na tragu su organizatorima švercerskog lanca, koji vodi do istočnog kontinenta.

Vikend novine saznaju, da je u višemjesečnoj akciji policija došla do operativnih podataka da se u sumnjivom skladištu kriju i cigarete bez akciznih markica proizvedene u Novom duvanskom kombinatu u Podgorici, što se i potvrdilo preksinoćnjim višesatnim pretresom sumnjivih hangara i kasnijim uviđajem, koji se nastavio i juče tokom cijelog dana. Nezvanično, danas bi trebalo da cijela zaplijenjena roba, koja je dokumentovana, bude prebačena na drugu lokaciju.

VN saznaju da je značajan dio zaplijenjenih cigareta proizveden u Novom duvanskom kombinatu, a jedan od pravaca provjera policije ide i prema direktoru te fabrike Isatu Boljeviću.

Sumnja se da su švercovane cigarete proizvedene u podgoričkom Duvanskom kombinatu i u još nekoliko fabrika u okruženju trebale da završe na arapskom tržištu, ali ne regularnim putem, već, kako se vjeruje, švercerskom rutom iz Crne Gore preko Albanije i dalje ka targetiranim destinacijama. Cigarete su upakovane u omotu, na kojem su štampani nazivi nekoliko različitih brendova, potpuno nepoznatih ovdašnjem tržištu.

Prema nezvaničnim informacijama, službenici kriminalističke policije preksinoć su obavili informativni razgovor sa vlasnikom “Golden gejta” P.Đ. i članovima njegove familije i svi su negirali da imaju bilo kakva saznanja u vezi sa uštekanim cigaretama.

Skladište koje je poslužilo kao švercersko skrovište navodno je još prije tri godine iznajmio Lj.Đ., brat od P.Đ., koji posljednjih mjeseci boravi u Americi.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.