Evo zbog čega tokom noći ne bi trebalo da ostavljate uključen Wi - Fi
Ilustracija

Evo zbog čega tokom noći ne bi trebalo da ostavljate uključen Wi - Fi

U moru korisnih savjeta oko korištenja pametnih telefona, jedan se posebno izdvaja i svako bi trebalo najozbiljnije da ga ”uzme u razmatranje”.

O čemu se radi? Koliko puta ste se zapitali da li vaše uređaje treba da ”držite konektovanim” tokom noći, kada spavate?

A razlog zbog kojeg to ne bi trebalo raditi je tako logičan.

Naime, stručnjaci upozoravaju da to ne bi trebalo raditi zbog baterije koju Wi-Fi tako nepotrebno iscrpljuje i nanosi joj trajnu štetu.

Sličan problem možete imati i zbog uključenog Bluetootha.

Tako, odlaze dragocjeni ”procijenti’ baterije – bez ikakve potrebe. U moru ostalih savjeta za optimalno korištenje vašeg mobilnog uređaja, svakako potražite i one za brži rad.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.