Održana vježba kriznog komuniciranja Vlade Crne Gore
Foto: Gov.me

Održana vježba kriznog komuniciranja Vlade Crne Gore

Tim za pripremu Prijedloga plana kriznog komuniciranja Vlade Crne Gore održao je danas u Ministarstvu odbrane vježbu simulacije kriznog komuniciranja u slučaju sajber napada uz podršku eksperata iz Ujedinjenog Kraljevstva.

U vježbi su učestvovali državni sekretar u Ministaratvu odbrane Slobodan Filipović i predstavnici Službe za odnose s javnošću Vlade, Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, Ministarstva javne uprave, Ministarstva zdravlja, Ministarstva saobraćaja i pomorstva i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

U danas simuliranoj situaciji – nizu cyber napada na informatičku infrastrukturu, uključujući i takvo ugrožavanje informacionih sistema, Tim za krizno komuniciranje uvježbavan je za reagovanje u ovakvim kriznim događajima.

Kako je saopšteno iz Vlade, cilj vježbe je bio preduzimanje koordiniranih aktivnosti organa državne uprave za pravovremeno i cjelovito informisanje javnosti i sprječavanje širenja dezinformacija u slučaju kriznog događaja.

20170322OdrzanavjezbakriznogkomuniciranjaVladeCrneGore20

Podsjećamo, da je Vlada na sjednici održanoj 2. marta obrazovala Tim za pripremu Predloga plana kriznog komuniciranja, u cilju preduzimanja koordiniranih aktivnosti organa državne uprave za pravovremeno i cjelovito informisanje javnosti i sprječavanje širenja dezinformacija u slučaju kriznog događaja.

U saopštenju se kaže da je vježba je pripremljena i realizovana uz pomoć Ambasade UK u Crnoj Gori i ambasadora Iana Vitinga /Witting/ koji su za ove potrebe angažovali tim kompanije Oakas na čelu sa penzionisanim brigadirom Ričardom Haldenbijem /Richard Haldenby/.

U stručnom timu Oakasa su i, dodaje se, ekspret za međunarodnu bezbjednost Tomas Oven /Thomas Owen/ i stručnjaci iz oblasti strateških komunikacija i medija - penzionisani potpukovnik Mark Venham /Wenham/ i bivši savjetnik za medije u Vladi UK Džimi Lič /Jimmy Leach/.

Kako se navodi, u vježbi kriznog komuniciranja učestvovali su novinari Televizije i Radija Crne Gore, Radija Antena M, Vijesti i Dnevnih novina.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.