Za borce iz Crne Gore pet zlatnih medalja u Minhenu

Evropski kup

Za borce iz Crne Gore pet zlatnih medalja u Minhenu

Crnogorski kik-bokseri nastup na Evropskom kupu u Minhenu završili su sa pet zlatnih odličja, saopšteno je iz Kik-oks saveza.

Navodi se da su zlatna odličja osvojili seniori Remzija Dacić (do 71), Dejvid Kajević (do 81), Mensur Murić (do 91) i Miroslav Vujović (preko 91 kg) i junior Denis Đoković (do 75).

Dacić je bio slobodan u polufinalu, dok je u finalnoj borbi slavio protiv Norvezanina Roj Viša 3:0.

Kajević je u polufinalnom meču prekidom u prvoj rundi savladao Čeha Vaclava Paneka, dok je u finalnoj borbi bio ubjedljiv protiv Austrijanca Patrika Grabnera 3:0.

Murić je bio slobodan u polufinalu, a u finalnoj borbi slavio je protiv iskusnog Čeha Stanislava Godla 3:0.

Vujović je do zlatnog odličja došao bez borbe,nakon što mu je rival u finalu, Njemac Moris Kon, predao meč. U polufinalnnoj borbi član Aristona bio je ubjedljiv Njemca Filipa Sinclera 3:0.

Zlatni je bio i junior Đoković, koji je u finalnoj borbi savladao Marvina Hala iz Njemačke 3:0.

Jedini poraz upisala je Anastazija Petrović, koja je u polufinalnoj borbi kategorije do 56 kilograma poražena od Nurije Emeneger iz Švajcarske 2:1.

Selektor Goran Radonjić, kazao je da su crnogorski takmičari opravdali očekivanja.

"Svi takmičari su bili odlični i pokazali zavidnu formu. Pokazali su da možemo osvojiti medalju i na jačim takmičenjima. Činjenica da smo od 9 mečeva ostvarili osam pobjeda u konkurenciji kakva je bila na Evropskom kupu govori sama po sebi", kazao je Radonjić.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.