Čarobnjak iz Oza 20.marta u Velikoj sali KIC-a Budo Tomović

12h

Čarobnjak iz Oza 20.marta u Velikoj sali KIC-a Budo Tomović

Gradsko pozorište priključuje se i ove godine globalnoj proslavi 20. marta – Svjetskog dana pozorišta za djecu i mlade. U slavu značajnog datuma za teatarsko stvaralaštvo namijenjeno najmlađoj publici, u ponedjeljak, u 12 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ biće igrana naša predstava „Čarobnjak iz Oza“ (5+), u režiji Jagoša Markovića.

Pred početak predstave, glumica Katarina Krek pročitaće tradicionalnu poruku koju je ove godine za 20. mart napisao poznati meksički književnik za djecu Francisko Hinojosa.

Takođe, biće imenovane i počasne članove Gradskog pozorišta za 2017. godinu. To su: Anja Vujisić, Dina Čičić, Tamara Karadžić, Hana Miličković, Ksenija Vujošević, Nikola Jovanović, Balša Klikovac, Nevena Klikovac, Lara Ivanović i Milica Folić."Novi počasni članovi našeg teatra ovim povodom dobiće majice sa logom Gradskog pozorišta i akreditacije koje će im omogućiti besplatne ulaznice za sve predstave sa našeg repertoara.

Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade proslavlja se 20. marta širom planete pod motom Međunarodne asocijacije pozorišta za djecu i mlade (ASSITEJ) - „Povedite dijete u pozorište danas“ (Take a child to the theatre today). Na ovaj dan hiljade pozorišta i individualnih članova okupljenih u više od 85 nacionalnih ASSITEJ centara u svijetu čita poruke uvaženih umjetnika i priprema posebne programe kako bi se skrenula pažnja kulturne i šire javnosti ka pozorišnoj umjetnosti zа djecu i mlаde.", saopšteno je iz Gradskog pozorišta.

Slavna filmsko-muzička avantura za djecu, ali i čitavu porodicu, „Čarobnjak iz Oza“ prati dogodovštine djevojčice Doroti koju je ciklon oduvao daleko od njene kuće u čudesnu zemlju Oz. „Čarobnjak iz Oza“ je priča o odrastanju, ali i o prijateljstvu među različitima. Doroti na putovanju upoznaje strašilo, limenog čovjeka i ne baš tako hrabrog lava. Tražeći spas od problema koji su ih proganjali, ova simpatična družina otkriva sopstvenu snagu i shvata da im čudesni čarobnjak iz Oza ne može riješiti probleme, već da izlaz i spas treba da traže u sebi.

 

Igraju: Kristina Stevović, Jelena Simić, Dejan Đonović, Božidar Zuber, Branimir Popović, Sejfo Seferović, Sanja Popović i Filip Đuretić.

 

Idejno riješenje scenografije i scenski pokret potpisuje reditelj Jagoš Marković, kompozitor je Ljubomir Ninković, a kostimografiju je uradila Marija Marković. Dizajner svijetla je Radomir Stamenković, a asistent reditelja Darko Bjelobrković.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.