Pešić i Janović

Janović obećao podršku države u promovisanju atletike u Crnoj Gori

"Pešić dokaz da je školski sport najvažnija baza za regrutovanje vrhunskih sportista"

Ministar sporta Nikola Janović primio je danas, 15. marta 2017. godine, crnogorskog atletičara Darka Pešića.

"Na početku razgovora, ministar je pohvalio to što je crnogorska atletika na nedavno održanom prvenstvu u Beogradu imala predstavnike koji su na osnovu rezultata izborili veoma značajne plasmane među najboljim atletičarima Evrope", saopšteno je iz Ministarstva sporta.

Janović, uvjeren kako Pešićevo vrijeme tek dolazi, čestitao je mladom atletičaru na rezultatu i istakao da su četiri nova crnogorska rekorda i čak pet ličnih, koje je Pešić postavio u sedam disciplina dokaz da u Crnoj Gori stasava generacija vrhunskuh atletičara.

"Darko Pešić je i školski primjer kako se djeca od malih nogu putem redovne nastave fizičkog vaspitanja uče bazičnim sportovima, ali i potvrda da je školski sport najvažnija baza za regrutovanje vrhunskih sportista", naglasio je Janović.

On je obećao Pešiću da će država pomoći i podržati ga u cilju koji je postavio, a to je da promoviše atletiku u Crnoj Gori, a Crnu Goru u svijetu.

"Na kraju razgovora, ministar je istakao kako će u razgovoru koji planira da obavi sa čelnicima Atletskog Saveza insistirati da što više novca koji država opredijeli Savezu bude dodijeljeno sportistima reprezentativcima, a posebno sportistima kao što su Darko Pešić, Marija Vuković, Kristina Rakočević i mnogi drugi", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.