Đoković 13. put savladao Del Potra
Foto:Getty images

Plasirao se u osminu finala mastersa u Indijan Velsu

Đoković 13. put savladao Del Potra

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala mastersa u Indijan Velsu pošto je noćas pobijedio 35. tenisera svijeta Argentinca Huana Martina Del Potra posle tri seta, 7:5, 4:6, 6:1.

Drugi teniser svijeta pobedio je Del Potra posle skoro dva i po sata i izjednačio se na 10. mjestu sa legendarnim Amerikancem Pitom Samprasom sa 762 pobjede u Open eri. Takođe, pored Švajcarca Rodžera Federera i Španca Rafaela Nadala, Đoković je postao treći teniser sa najmanje 300 pobjeda na mastersima.

Đoković je ostvario 13. pobjedu protiv Del Potra u 16. međusobnih duela. 

"Uvijek je mnogo toga u igri kada igrate protiv Del Potra, on je teniser za velike mečeve. Kada sam se pripremao znao sam da će biti važno da budem veoma motivisan i prikažem svoju najbolju igru. U trećem setu sam igrao najbolji tenis ove godine, sjajno je što sam uspio da mu oduzmem servis dva puta", rekao je Đoković.

Petostruki osvajač Indijan Velsa Djoković će u četvrtom kolu igrati protiv 16. igrača svijeta Australijanca Nika Kirjosa koji je sa 6:4, 6:4 pobijedio Aleksandra Zvereva.

Đoković je do sada jednom igrao protiv Kirjosa, prošle nedelje u četvrtfinalu turnira u Akapulku i izgubio.

"Nadam se da ću u narednom meču nastaviti da igram sa ovakvim samopouzdanjem, posebno prilikom riterna, pošto će mi to biti potrebno. Izgubio sam od Nika u Akapulku, a on je tada servirao prilično dobro. Nadam se da ću sada ostvariti bolji rezultat", rekao je Đoković.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.